Quantcast
Channel: 3r ESO –
Viewing all 130 articles
Browse latest View live

Som finalistes al Premi Edublogs 2013!

$
0
0
FELICITATS A TOTS ELS I LES SELVATANES SELVATGES!! 

El Planeta de Blocs format pels blocs de 3r i 4t d'ESO ha quedat finalista en la VII edició del Premi Espiral Edublogs. 

Continuarem treballant amb la mateixa il·lusió i empenta!! 
( L'11 de maig sortirà la llista dels guanyadors!!)

El Renaixement. Audicions

$
0
0
Amb els de 3B estem treballant el Renaixement.  El més important de tot és aprendre a escoltar la música d'aquesta època i a identificar les característiques que la diferencien de la música del període anterior
Tant en el LIM com en l'activitat de Test d'Educaplay, hi trobareu únicament audicions. En el primer exercici només hi ha audicions del Renaixement i en el segón hi ha audicions dels dos períodes treballats fins ara. 

LIM. El Renaixement Test: Edat Mitjana o Renaixement?

Aquesta última activitat és de Relacionar. Hi trobaràs característiques de la música d'ambdues èpoques i les has de relacionar en dos grups.


Relaciona: Edat Mitjana o Renaixement?

Quan hàgiu acabat els exercicis feu una còpia de pantalla del resultat tant del LIM com del Test i el Relaciona. Després pengeu les imatges en els vostres blocs.

Per saber la nota del LIM ja sabeu que heu d'anar a la "i" d'informació. 

Cal que poseu el vostre nom a l'activitat abans de fer la còpia de pantalla.
 

Edat Mitjana i Renaixement. Prova

$
0
0
Per preparar la prova que tenim d'aquests dos períodes us deixo un resum dels exercicis més importants.
Us recomano que els torneu a fer, tot i que ja els hagueu fet en el Moodle.

Només es tracta de tenir clars els conceptes més elementals de cada període i , això si, saber identificar les audicions de cada època.






















TEMA 1. EDAT MITJANA
1.  Edat Mitjana. Conceptes bàsics. Completa
2. Música vocal a l'EM. Relaciona
3. Música vocal a l'EM. Test Audicions
4. Mig minut de l'EM. Test
5. Els instruments medievals. Mapa

TEMA 2. RENAIXEMENT
1. El Renaixement. Completa
2. Música profana al Renaixement. Test
3. Renaixement. Conceptes generals. Test
3. El Renaixement musical. Audicions. LIM
4. Els instruments renaixentitstes. Mapa

EDAT MITJANA/RENAIXEMENT
1. Edat Mitjana o Renaixement? Relaciona els conceptes
2. Edat Mitjana o Renaixement? Test d'Audició

Murs del Renaixement: 3rB

$
0
0
Hem acabat el Renaixement i l'última activitat que hem fet ha estat un mur col·laboratiu. Hem utilitzat una eina 2.0: Padlet (abans Wallwisher) Els alumnes s'han dividit en grups i han decidit què és el que havien de posar en aquest mur.

M'ha agradat molt la manera com s'han dividit la feina el grup format per la Laura Pino,  l'Andrea Molinero , el Marc Bachs i l'Enric Casadó. El Marc ha parlat de les característiques de l'època, la Laura dels compositors, l'Andrea dels instruments i l'Enric de les principals formes vocals profanes.

Magnífic el mur virtual que han fet la Judit Ferran i el Marc Carles, que han posat els àudios en format mp3 (una opció que han descobert ells!), l'Elisabet Sorribes i l'Anaïs González. Han escrit tot de cartellets que ens ajuden a entendre el seu treball: "compositors" "característiques del Renaixement" "característiques de la música", "instruments", "formes vocals profanes", "formes vocals religioses" i "formes de dansa"





Us deixo la resta dels Murs perquè els vegeu i doneu la vostra opinió sobre quin és el que us ha ajudat més a entendre el Renaixement. Podeu deixar la vostra opinió via comentari en l'article

Grup 2: Aina Bové, Lluís Expòsito, Nazar Romaniv: AQUÍ
Grup 4: Pilar Moreno, Andrea Ejimeno, Alba Barberà, Gerard Cubero: AQUÍ
Grup 5: Montsant López, Lluís Llevat, Juan Antonio Quiles : AQUÍ

Comencem el Barroc: "Castrats per amor a l’art"

$
0
0
Comencem amb el Barroc i comencem a parlar dels castrati, uns cantants que hi va haver durant aquest període i que tenien una veu tan especial que enamorava tant a les dones com als homes.

Podem comparar la veu d'aquests cantants del Barroc, amb un tipus de veu que podem escoltar avui i que té unes característiques tímbriques molt similars a la veu que es podia sentir en aquells moments:  la veu de contratenor.  La tècnica que utilitzen aquests cantants és la del falset   i  la de la veu de cap. Amb aquesta tècnica els contratenors aconsegueixen fer una veu que, aquells que no hi estan acostumats, sovint la confonen amb la d'una veu femenina.

Alessandro Moreschi és l'últim castrat que hi ha hagut a la història. Va deixar de cantar l'any 1913. El podeu sentir cantar en aquest document sonor de més de 100 anys.


El programa , Òpera en texans, del canal 33, en el capítol que veurem avui, tracta el tema dels castrats d'una manera molt didàctica.

Els reis de l'escena durant més de cent anys. Un fenomen irrepetible -més de 4.000 nens castrats cada any- que dos-cents anys després encara continua fascinant. Farinelli, Senesino, Tenducci... Van ser revolucionaris, singulars, únics. Avui intentarem desvelar el misteri dels 'castrati'. I no us perdeu la versió de Mazoni del "Lascia ch'io pianga" de Händel, possiblement el primer gran èxit de la història.




Després farem un petit treball d'investigació sobre el fenòmen de la castració. Consultarem "Castrats per amor a l'art": Exposició Händel i els Castrati i contestarem les preguntes que podeu trobar en el PDF.

En aquesta activitat d'Educaplay hi trobarem les característiques de la música del Barroc "amagades" entre les característiques musicals d'altres èpoques. Identifiqueu-les i escriviu el llistat fent un article al bloc.


Guanyadors a Edublogs 2013

$
0
0

Felicitats a totes i tots els alumnes de Música Selvatge!!

El nostre Planeta de Blogs ha quedat guanyador en aquesta VII edició del Premi Edublogs!! 
  
No sabem si som els primers, els segons o els tercers, però enguany si que tindrem Baldufa. 
La il·lusió, la constància i les ganes de fer les coses ben fetes, són el nostre lema. 

Continuarem treballant!!!

El dia 8 de juny ens veiem a Madrid: Blogs Ganadores de la VII Edición del Premio

VERSIONS 2013

$
0
0

Este curs hem tornat a treballar el tema de les versions en tercer d'eso. La proposta era buscar una cançó original i una versió en què havíeu d'incrustar la finestra del vídeo dins de la publicació. A més d'identificar el que apareix en el vídeo calia explicar les diferències entre la cançó original i la versió.

Per a publicar el treball calia utilitzar el vostre blog de tumblr. Per a mostrar el resultat hem triat una paret wallwisher.

Este és el tercer treball que vos demanem amb esta ferramenta i encara hi ha algunes coses que millorar:

Encara hi ha els que no envien bé l'enllaç on està el seu tumblr públic.
Hi ha una majoria de tumblr que no tenen títol. Heu d'identificar la vostra pàgina amb el vostre nom i la inicial del primer cognom. (Seguir les instruccions de les imatges)

Una vegada estem dins de la pantalla d´escriptori fem clic a la direcció pública











Després polsem el botó de l'esquerra "personalitzar"












Per últim podem editar titol i descripció a la barra de l´esquerra











Encara que hi ha coses que hem de millorar, anem avançant.

El Barroc en un Mapa

$
0
0
Hem tingut alguns dies de festa però no d'inactivitat i amb els alumnes de 3r ESO estem plenament posats en el Barroc.

Com estem comprovant, és un període molt plè d'aconteixements musicals: neix l'orquestra i amb ella la família dels violins; neixen formes musicals tant importants com el concert solista i l'òpera; i és també el moment en què Vivaldi, Bach, Haendel o Pachebel escriuen les seves obres tan conegudes per tots nosaltres.

Per tenir una idea general de tot plegat, hem elaborat un mapa conceptual amb una eina amb la qual ja estem molt familiaritzats: Popplet. Aquests són els treballs d'uns quants dels alumnes. De tots, voldria destacar el treball de la Montsant López: amb molta informació sobre totes les formes musicals i amb els títols de totes les obres que ha posat en el seu mapa. Podeu posar comentaris al seu bloc.




El Barroc a Europa: Collage 3rB

$
0
0
Compartir recursos i idees és una filosofia que compartim tots els els professors  que estem a la xarxa, i això ens enriqueix a nosaltres i als nostres alumnes.  Recentment he vist una proposta de la Mª Jesus Camino que m'ha agradat i que m'ha semblat bona idea adaptarla al tema que estem fent amb els alumnes de 3rB: el Barroc.

Es tracta de fer una imatge interactiva en la qual hi anirem posant informació de text, imatges i vídeo amb una eina 2.0: Thinglink
La imatge és un collage que cada alumne farà amb una altra eina 2.0: piZap. El collage el farem de compositors del Barroc.

Què farem: 
PAS 1:
1-busquem una imatge de cada un dels compositors del nostre collage
2-fem una selecció dels vídeos del Youtube que vulguem posar a cada compositor (un per cada compositor)
PAS 2: crearem el collage. El nombre d'imatges dependrà del nombre de compositors que hi vulguem posar. Recordeu que una de les imatges ha de ser un mapa polític d'Europa. Aquí teniu les instruccions a seguir:



1- Entrem a piZap 2- Cliquem a "Make a Collage"
3- Seleccionem el disseny segons el nombre d'imatges que posem en el treball 4- Decarreguem el collage (no cal fer "Save")


PAS 3: comencem a fer el nostre treball amb Thinglink (AQUÍ teniu un tutorial). A cada imatge hi posarem 4 punts d'informació:  el nom del compositor, país de naixement i dates naixement i mort (amb una imatge del lloc on va nèixer), un vídeo (amb el títol de l'obra i el tipus de forma vocal o instrumental que és), una curiositat o informació d'interés. Utilitzarem la mateixa icona per donar el mateix tipus d'informació a cada imatge. 

Llocs de consulta: ViquipèdiaEl Barroc a Europa (Wix), Música del Barroco I (Glogster), Música del Barroco II (Glogster) fet per Ramón Estebanez.

Aquí us deixo l'exemple que he fet:

Els barrocs més selvatges: 3rB

$
0
0
Últim trimestre i últims Mixbits de l'any.

Els de 3rB també volen fer la seva pròpia tria musical del Barroc i fer una "play-list" amb Mixbit, una eina 2.0 són molt interessant que segur que us enganxarà

Podem traduir "bit" com a mossegadeta o tastet, així que farem un mix a base de petites mossagades de música d'aquests dos períodes

L'avantatge que té aquesta eina és que no cal registrar-se, així que només cal que seguiu les instruccions que us he posat en el document que hi ha a peu d'article. Ah, i a més el podeu compartir a Facebook!

Per provar l'eina jo n'he fet un (veureu que només és del Barroc) Us he de dir que m'ho he passat molt bé! 

Podeu anar al meu Mixbit clicant AQUÍ o a la imatge. I també podeu anar a veure el treballs que van fer el trimestre passat els de 3rA a "Un tastet musical del Barroc i del Classicisme"



Treballem amb Audioboo

$
0
0
Com tots sabeu, la setmana que ve tenim el nostre Concert de Primavera. Així doncs us proposo fer una falca publicitària per tal d'anunciar el nostre concert i animar la gent a que vinguin a escoltar-nos.
L'activitat 2.0 que  us proposo és gravar un àudio amb una eina molt senzilla: Audioboo. El treball el farem en grup de 3 persones.

Com ho hem de fer: 
PAS 1: ens donem d'alta a Audioboo. Per fer-ho hem d'anar a "Sign up for a free acount". Necessitem un correu, un nom d'usuari i una contrassenya (recordeu tenir-ho tot apuntat en una llibreteta desada al calaix de l'escriptori). Teniu un tutorial AQUÍ

PAS 2:  redactem un text que enganxi i sigui divertit. Aquest text l'han de llegir les 3 persones del grup (la manera com s'organitzin a l'hora de llegir és lliure).

PAS 3: decidim quin o quins fragments d'alguna de les cançons del concert, tocarem en la falca publicitària.

PAS 4: gravem la nostra falca: (segur que caldran algunes proves abans de tenir la definitiva)
1- ho podem fer directament des d'Audioboo amb l'opció de "Record" (necessitem tenir el Java actualitzat) 
2- ho podem fer amb el telèfon mòbil. Es generarà un arxiu que ens podem enviar al correu i pujar-lo amb l'opció "Rather
upload a file?"
La durada ha de ser entre com a màxim d'un minut i mig.

PAS 5: acabem el nostre Boo. No oblideu guardar el projecte i posar el nom dels components del grup.


PAS 6
1- els alumnes de 2nESO me l'envieu al correu . Heu de copiar la URL del Boo:
http://audioboo.fm/boos/1416159-prova-audioboo
2- Els de 3rESO el podeu posar al vostre bloc. Hi ha l'opció d'embed. Només cal que copieu el codi HTML i el poseu en el bloc.


Aquí teniu l'exemple que he fet aquest matí amb el meu mòbil.

El Barroc a Europa: Collage i Thinglink

$
0
0
Hem descobert una nova eina, l'Smore. Aquesta eina ens ha permès fer uns treballs molt vistosos amb els alumnes de 4tESO i a mi també m'ha servit per fer una presentació dels treballs que els alumnes de 3rESO han fet sobre "El Barroc a Europa. Collage 3rB".

La veritat és que els han quedat uns treballs molt ben fets. En el centre han situat en el mapa d'Europa cada compositor en el seu pais corresponent i al voltant i han posat els principals compositors del Barroc amb quatre punts d'informació: Nom, paìs de naixement, una obra important i una curiositat o xafarderia de cada un d'ells. Hi ha xafarderies molt intereressants!

Clicant a la imatge podreu veure l'exemple fet per la Laura Pino i a la presentació hi trobareu la resta dels treballs de la classe.

Feu comentaris donant la vostra opinió i dient quin és el que heu trobat més interessant!!!

Amb la flauta al Bergadà: 3rESO

$
0
0
Els dies 14 i 15 de maig vam anar al Bergadà amb els alumnes de 3rESO. Es tractava d'una sortida organitzada pel Departament de Socials i l'objectiu era conéixer tota l'activitat industrial que es va desenvolupar al llarg de la conca del riu Llobregat fins els anys vuitanta. 
Com que teníem el concert de Primavera a prop, vam aprofitar per prendre la flauta. Al matí, després d'esmorzar, vam fer un petit assaig. L'Eva López, que sempre va a tot arreu amb la seva càmara, ho va gravar i després ho ha editat. 
Un petit record per dos dies de molta pluja, però molt intensos i ple d'experiències. Gràcies a tots els de 3r i a l'Eva per la feina que ha fet :)




És Barroc? És Clàssic?

$
0
0
Amb els alumnes de 3rESO acabem un perìode i en comencem un altre.

Sabeu diferenciar la música de cada un d'ells? Sabeu distingir quins són els els músics més destacats de cada una de les èpoques?

Ens posem a prova amb aquesta activitat de MAPA i aquestes dues activitats d'audició d'Educaplay. En els dos TEST d'audició, cal que cliqueu l'opció de fer l'activitat amb FLASH perquè sino dóna error i no la podreu fer.



És Barroc?
És Clàssic?

Mixbit del Barroc per 3rB

$
0
0
Ja tenim tots els treballs dels top 10 del Barroc. L'activitat l'hem fet amb Mixbits. No és una  gens complicada. La teniu explicada a Els barrocs més selvatges. 

Ha estat una activitat acollida amb molt d'entusiasme per tots els alumnes. Fins i tot hi ha hagut qui ha fet tres Mixbits diferents com la Montsant López que n'ha fet un nomes de versions del Canon de PACHELBEL .

Per poder veure la presentació de la resta de treballs cal que cliqueu la imatge i després cliqueu la pàgina del treball que vulgueu veure.

Concert de Primavera 2013

$
0
0
Ja tenim el concert aquí. Ben just ens falten unes horetes i tot i que hi pot haver alguns canvis en l'ordre del programa, les cançons que tocarem són les que trobareu clicant la imatge o clicant a la barra lateral del bloc.

També podeu trobar informació del lloc i l'hora del concert a l'Agenda d'activitats que edita l'Ajuntament de La Selva del Camp.

Us deixo unes falques publicitàries que els alumnes de 2n i 3r ESO han fet amb motiu del concert, no us les perdeu, valen molt la pena!!

Us hi esperem a tots! 

3rB: Fotobbable del Classicisme

$
0
0
Sabeu que és Fotobbable? Doncs és una eina 2.0 que permet posar veu a una imatge. Aquest últim trimestre he decidit que els alumnes de 3rB ens expliquin la vida dels principals compositors del Classicisme en primera persona.

He escollit alguns del treballs perquè us animeu a clicar i a escoltar, només dura 1 minut! 

Descobrireu uns autèntics artistes del teatre i de la ràdio. No us ho perdeu!


MOZART: Gerard Cubero WILHEM FRIEDEMAN BACH: Andrea Ejimeno
L.V. BEETHOVEN: Eduard Garrido ANTONIO SALIERI: Laura Pino
L.V. BEETHOVEN: Elisabet Sorribes

Concert de Primavera al Canal Camp

$
0
0
Buff, com passa el temps! Ja fa una setmana que vam fer el nostre Concert de Primavera i puntualment el Canal Camp ha penjat el nostre canal en la seva web. 

El treball que fan la Marta (que va ser qui va venir aquesta vegada a gravar), l'Olga i l'Ester és magnífic i des d'aquí els voldria donar les gràcies.

Un any més ... un concert més ... uns alumnes que venen i d'altres que marxen ...




També podeu veure el vídeo en Mode tv.

Els altres "selvatges": 2n i 3r ESO

$
0
0
Avui us presento els altres "selvatges", és a dir, la resta dels alumnes que com els @selvatans4 també han treballat i han contribuït amb els seus granets de  sorra a que el nostre Planeta de Blogs sigui tan gran com és.
Des d'aquí també el meu reconeixement cap a la feina que han fet :)


Última classe amb Amadeus

$
0
0
Acabem trimestre i acabem aquest curt passeig per la Hª de la Música amb el Classicisme i Mozart. 

L'últim que hem fet és veure la pel·lícula "Amadeus" de Milos Forman i com que ens queda només una classe, farem aquest petit test per recordar algunes dades rellevants de la seva vida i la seva obra.

Recordeu que, de moment, les activitats tipus TEST d'Educaplay les hem de veure en format flash perquè sinó no podem escoltar la música (cliqueu la imatge o AQUÍ per accedir a l'exercici)

Viewing all 130 articles
Browse latest View live