Quantcast
Channel: 3r ESO –
Viewing all 130 articles
Browse latest View live

"Un senyor resum": 3rB

$
0
0
L'última activitat que hem fet amb els alumnes de 3rB ha estat una síntesi de tot el que han après aquest trimestre. 

Han hagut d'escriure un últim article en el seu bloc i per fer-ho els vaig suggerir d'utilitzar alguna de les eines que hem treballat aquest curs. 

A alguns d'aquests alumnes ja no els veuré l'any que ve.  Així que aprofito aquest últim article per agraïr-los tota la feina que han fet durant el trimestre. M'han donat sorpreses molt agradables i uns més i altres menys,  la majoria han treballat de valent (3r ESO: Activitats 2.0)

Que tingueu bones vacances!


El primer que us presento és el treball que fet la Judit Ferran: és un Popplet amb tots els treballs que ha fet ella aquest trimestre (no us espanteu, ha treballa molt!).


El segón article que m'ha semblat interessant és el del Lluís Llevat. El Lluís ha fet un article explicant tot el que hem fet i ha anat enllaçant tots els articles del seu bloc on hi ha els diferents treballs que ell ha fet.

La Montsant López ha fet un collage amb piZap i amb Thinglink ens ensenya el seu PLE, és a dir, el conjunt d'eines que ha après i que utilitza per fer els seus treballs. 


La Laura Pino també s'ha decidit per fer un Popplet on ha posat tots els diferents recursos que hem utilitzat per treballar la Història de la Música. 


Finalment l'Elisabet Sorribes (que va camí de ser escriptora :) ), en un article que titula "Un senyor resum", ens ha fet un fantàstic resum de tota la Hª de la Música fins els Classicisme amb Prezi.




Deures d’estiu: fem manualitats

$
0
0
Aquest és el penúltim article d'aquest Curs 2012-13. I si, són deures, però uns "deures de broma".

Navegant per la xarxa, m'he topat amb el que m'ha semblat una bona idea per fer aquest estiu i regalar-s'ho a un mateix o a un amic. 

La proposta és fer una carpeta per posar partitures amb una tapa ben especial: un piano de cua. 

No hi ha instruccions, només la foto. Us deixo l'enllaç del bloc on l'he trobat.

Us animeu?!

BALLS 2013

$
0
0
Ja tenim ací els vídeos de l'activitat de ball de l'últim tema del curs. Hem fet una selecció i estan ordenats en dos caixes una per als de segon i una altra per als de tercer.

Gràcies pel treball i esperem que els disfruteu.



Avatars amb WeeMee

$
0
0
Entre els alumnes de 3rC i de manera voluntària, hem començat a crear activitats amb les tabletes. 

La Carlolta C (aquí) i el Guillem M. (aquí) s'han animat a fer els seus avatars amb WeeMee i els han fet cantar i ballar amb una música molt marxosa.

Per fer l'animació han utilitzat un altre aplicació mòbil que es diu iFunFace. Per fer el collage he utilitzat un eina 2.0 que es diu PicMonkey. 

Us deixo els seus treballs i ja direu que us semblen!


El naixement de la notació musical

$
0
0

L'ésser humà ha tingut sempre la inquietud de preservar en el temps tot allò important que ha fet a la vida. Segurament per això es va inventar l’escriptura fa milers d’anys. 
La Història de la notació musical va començar fa més de dos mil anys a la Grècia antiga. Seikilos i segles més tard el monjo Guido d'Arezzo, són fonamentals en el seu naixement.
Avui hem conegut a Seikilos que va deixar escrita una inscripció en una columna de marbre dedicada a la seva esposa Euterpe. Aquesta inscripció anava acompanyada  d'una cançó escrita en notació musical antiga.

Si aquesta columna és important, és perquè damunt del text escrit en grec hi va deixar escrita la melodia. La notació que van utilitzar en aquella època no és com la que avui coneixem, ja que enlloc de notes hi ha lletres i enlloc de figures musicals hi ha punts i ratlles que indiquen la durada de les notes. 







També hem conegut qui va ser Guido d'Arezzo i el paper que va tenir en la invenció del nom de les notes. En aquest article titulat San Juan y las notas musicales escrit per Massimo Pennesi hi trobem informació molt interessant.

Què en sabem del Renaixement?

$
0
0
Comencem aquest període que molts anomenen l'Edat d'or de la Polifonia espanyola amb algunes activitats d'avaluació inicial. 
Podrem comparar el Renaixement amb l'Edat Mitjana fins ara treballada. Hi trobareu tres activitats diferents: 
1- ORDENA Els períodes musical
2- RELACIONA Què és del Renaixement i què és de l'Edat Mitjana?
3- TEST Audicions per identificar a quin període pertanyen




















Nuvols medievals: 3rC

$
0
0
Estem acabant l'Edat Mitjana i als alumnes de 3rESO els he proposat que facin un resum dels principals conceptes apresos sobre la música d'aquest període.
El resultat ha estat en forma de pluja d'idees que han hagut de posar per escrit en un núvol de paraules utilitzant un programa molt "senzill i resultón": ABCYa.  Aquest programa genera una imatge jpg que després cada un d'ells ha hagut de penjar en el seu bloc.
Podeu veure els seus blocs anant AQUÍ

Aquí teniu una petita selecció d'alguns treballs.

Alba Bofill Adrià S.
Mar Pareja Arnau Domènech

Edat Mitjana i Renaixement. Els recomanables

$
0
0
Hem acabat l'Edat Mitjana i el Renaixement. Per preparar la prova que tenim d'aquests dos períodes, us deixo un resum dels exercicis més importants.

Us recomano que els torneu a fer, tot i que ja els hagueu fet en el Moodle.

Només es tracta de tenir clars els conceptes més elementals de cada període i , això si, saber identificar les audicions de cada època.



















TEMA 1. EDAT MITJANA
1. Edat Mitjana. Conceptes bàsics. Completa
2. Música vocal a l'EM. Relaciona
3. Música vocal a l'EM. Test Audicions
4. Mig minut de l'EM. Test
5. Els instruments medievals. Mapa

TEMA 2. RENAIXEMENT
1. El Renaixement. Completa
2. Música profana al Renaixement. Test
3. Renaixement. Conceptes generals. Test
3. El Renaixement musical. Audicions. LIM
4. Els instruments renaixentitstes. Mapa

EDAT MITJANA/RENAIXEMENT
1. Edat Mitjana o Renaixement? Relaciona els conceptes
2. Edat Mitjana o Renaixement? Test d'Audició

Comencem el Barroc amb un Collage: 3rC

$
0
0
Comencem el Barroc i el comencem fent una activitat d'aproximació i coneixement de molts des compositors d'aquesta època dels quals ja n'hem sentit a parlar.

L'activitat que proposo és un treball que ja vam fer amb els alumnes de 3rESO l'any passat i que enguany incorpora algunes novetats com la possiblitat d'utilitzar aplicacions mòbils.

OPCIÓ 1: amb ordinador
Es tracta de fer una imatge interactiva en la qual hi anirem posant informació de text, imatges i vídeo amb una eina 2.0: Thinglink
La imatge és un collage que cada alumne farà amb una altra eina 2.0: piZap. El collage el farem de compositors del Barroc.

Què farem: 
PAS 1:
1-busquem una imatge de cada un dels compositors del nostre collage
2-fem una selecció dels vídeos del Youtube que vulguem posar a cada compositor (un per cada compositor)
PAS 2: crearem el collage. El nombre d'imatges dependrà del nombre de compositors que hi vulguem posar. Recordeu que una de les imatges ha de ser un mapa polític d'Europa. Aquí teniu les instruccions a seguir:



1- Entrem a piZap 2- Cliquem a "Make a Collage"
3- Seleccionem el disseny segons el nombre d'imatges que posem en el treball 4- Decarreguem el collage (no cal fer "Save")


PAS 3: comencem a fer el nostre treball amb Thinglink (AQUÍ teniu un tutorial). A cada imatge hi posarem 4 punts d'informació:  1- el nom del compositor; 2- país de naixement i dates naixement i mort (amb una imatge del lloc on va nèixer) 3- un vídeo (amb el títol de l'obra i el tipus de forma vocal o instrumental que és); 4- una curiositat o informació d'interés. Utilitzarem la mateixa icona per donar el mateix tipus d'informació a cada imatge. 


Llocs de consulta: ViquipèdiaEl Barroc a Europa (Wix), Música del Barroco I (Glogster), Música del Barroco II (Glogster) fet per Ramón Estebanez.

OPCIÓ 2: amb Apps Mòbils

L'objectiu és exactament el mateix: crear una imatge interactiva dels compositors Barrocs amb Thinglink, però utilitzant aplicacions mòbils. Els passos a seguir són també els mateixos.

Quines Apps podem utilitzar?:

Moldiv (collage) Pic+Pic (collage) Thinglink (imatge interactiva)


Aquí us deixo l'exemple que he fet. Està fet amb eines 2.0

Quina por! Creacions musicals originals.

$
0
0
Acabem de celebrar la festa de Tots Sants i la Castanyada i avui encara estem de festa!

Tot i la festa he estat mirant i corregint treballs als bloc dels alumnes i he trobat un parell de creacions terrorífiques  i que us espantaran de debó :)

Tots ells ho han fet utilitzant aplicacions mòbils: Halloween Soud Shelf (App amb sons terrorífics); Audiboo (per gravar i fer un podcast amb el so); Soundcloud (per fer un podcast amb el so)

La Núria i la Laura l'han anomenat "Sounds from Dijous afternoon"


La Carlota i el Guillem han fet aquesta altra creació : "Halloween"

https://audioboo.fm/playlists/1092943








Que us semblen? Encara sou a temps de fer alguna història terrorífica amb alguna d'aquestes aplicacions!
 Esperem els vostres comentaris.

Viatgem per l’Europa del Barroc

$
0
0
Amb els alumnes de 3rC hem començat època nova: El Barroc. Treballem aquest període tan ple de músics i de música coneguda amb aquesta activitat "El Barroc musical a Europa".

És un viatge musical per Europa amb els músics que hi va haver durant aquell moment. 

En acabar el Wix, ja podrem fer aquestes activitats d'Educaplay on hi ha audicions i imatges dels compositors del Barroc que hem conegut durant el nostres viatge.




Etiquetem músics del Barroc amb Thinglink

$
0
0
Estem fent un viatge per Europa durant el Barroc. Hem conegut aquests personatges, els hem fet una foto i els hem etiquetat. Aquí teniu els resultats: només cal que cliqueu en cada una d'aquestes petites perles per poder veure el treball de cada un de vosaltres. 

Tots expliquen coses molt interessants:
1- Voleu saber quin ofici havia de tenir Handel si no hagués esta músic?
2- Voleu saber qui era "il prette rosso"?
3- Voleu saber qui era el lladre que robava les partitures al seu pare?
4- Voleu saber a qui li havien de tallar el peu però no es va deixar i va morir d'una gangrena?
5- Voleu saber qui va llençar un gos per la finestra perquè deia que desafinava? 

Aquestes i altres xafarderies musicals les trobareu clicant al treball del Guillem Membrives i al de la resta dels companys de la classe.


Collage Barroc in 3rC / 3rESO / Curs 13-14 / (musicaade)

Cultivate your interests with Pearltrees for Android

Fem parlar a un compositor del Classicisme: 3rC

$
0
0
Comencem un nou període musical, el Classicisme,  i per conèixer els músics d'aprop, res millor que fer-los una entrevista i que es presentin ells mateixos. 

Jo me n'he anat a Viena a casa els Mozart i l'he fet parlar una mica. 

Podem apropar-nos als compositors més destacats del Classicisme  com són: F.J.Hadyn, W.A.Mozart y L.v.Beethoven. També van destacar, tot i que no són tant coneguts tres fills de Bach: Wilhelm Friedemann Bach, Carl Philipp Emanuel Bach i Johan Christian Bach. Finalment també podem parlar d'Antonio Salieri que té un paper destacat en la pel·lícula "Amadeus" de Milos Forman. Escolliu el músic que més us vingui de gust.

Heu de tenir en compte que abans de començar a gravar heu de tenir el text elaborat (no s'hi val copiar!) . Recordeu que hi ha límit de temps i que heu de calcular el nombre de paraules i la velocitat amb què llegiu. 
La proposta que faig és doble:
1- per ordinador: Fotobbable. Teniu un TUTORIAL AQUÍ
2- amb Apps Mòbils: podeu triar 3 eines diferents. Totes elles m'han sembla mooolt interessants. 
          - Fotobabble: té més possibilitats que l'eina online. Per iPad.  Per Android hi ha una aplicació molt similar Audio Photos Free


           - Tellagami: per iPad i també per Android.


         - Shadow Puppet: només per iPad. M'ha semblat la més interessant de totes perquè permet posar-hi moltes fotos i el temps de gravació és més llarg.




Arriben els Mixbits del Barroc!

$
0
0
Aquesta és una activitat que ja fa un parell de cursos que proposo als alumnes quan arribem al tema del Barroc. La veritat és que és una activitat 2.0 que els agrada molt i veig que cada vegada surten CDs més originals. Trobareu un barroc maquinero que ha fet l'Arnau Doménech, un monotemàtic de Vivaldi per Guillem Doménech, molta música per a trompeta en el CD de la Mireia Ayllón, una mica de tot en el de l'Alba Bofill, la Patricia Martínez amb un títo molt oríginal ens ha fet un CD molt d'estil Hip Hop, el Marc Sans ha trobat una bonica canço de bressol amb el tema del canon de Pachelbel, la Mar Pareja ha posat música dels Barrocs Francesos Lully i Rameau i el famossisim Adagio d'Albinoni, Si voleu tenir una bona estona de bona Música Barroca no us perdeu aquests magnífics treballs.


http://www.mixibits.com/#/mix/6218/ http://www.mixibits.com/#/mix/6216/
Arnau D. Guillem D.
http://www.mixibits.com/#/mix/6228/ http://www.mixibits.com/#/mix/6225/
Mireia Ayllón Christian Benavente
http://www.mixibits.com/#/mix/6230/ http://www.mixibits.com/#/mix/6238/
Patrícia Martínez Alba Bofill
http://www.mixibits.com/#/mix/6227/
Patrícia Martínez Ferran Roig
http://www.mixibits.com/#/mix/6233/ http://www.mixibits.com/#/mix/6232/
Marc Sans Alba López
http://www.mixibits.com/#/mix/6243/ http://www.mixibits.com/#/mix/6237/
Guillem Membrives Mar Pareja
http://www.mixibits.com/#/mix/6240/
Carlota Milà

MATERIALS DESEMBRE 2013

$
0
0
Després de tres mesos de curs ja tocava fer una nova entrada. Vos passem alguns dels materials que estem treballant en estes dates:


Vídeos de percussió corporal extrets de l'entrada del 20 d'octubre del blog del CEIP SANT MIQUEL DE ARMILLA


Fitxes per a treballar percussió corporal d'Antonio Domingo


Vídeos i música per a la pràctica del joc del got amb la cançó Cups



Nadalenques 2013



Este anys també tenim el concurs "Tú sí que vales" apunta't i participa!!

Ich bin Mozart. Música i Alemany.

$
0
0
Amb els alumnes de 3rC estem acabant el Classicisme i per conèixer els compositors més d'aprop hem anat a casa seva i els hem fet una entrevista.
El Guillem Membrives que també fa alemany com a optativa, s'ha animat i l'ha entrevistat en la seva llengua! Si, si ha entrevistat Wofgang Amadeus Mozart en alemany i li ha demanat permís per gravar l'entrevista. Com que és un gran geni, Herr Mozart ha estat tocant la Marxa Turca mentre parlava. Aquí teniu tot el que ens ha explicat el mateix "Wolfie".
http://musicappselvatges.blogspot.com.es/
Si voleu saber què diu, teniu la traducció al català al bloc MusicAppSelvatges, el nou bloc de Música Selvatge especialitzat en activitats musicals fetes amb aplicacions mòbils.  


Història de la Música en 7 minuts

$
0
0
Comencem un recorregut per la Història de la Música amb els alumnes de 3rA i ho farem de la ma de  l'il·lustrador Pablo Morales de los Rios. 

Tot i que és un recorregut molt ràpid ens servirà per fer memòria d'allò que ja ens sona una mica i ordenar algunes idees.





La Textura. LIM i activitats Educaplay

$
0
0
La textura és un element d'anàlisi de la composició musical difícil d'entendre sinó va acompanyat amb imatges visuals i sobretot amb moltes audicions. 

He elaborat aquestes activitats LIM que van acompanyades d'aquest  Mapa Conceptual amb Popplet amb l'objectiu d'ajudar a entendre-ho millor. 



Feu una còpia de pantalla i adjunteu la imatge a la tasca que he posat en l'Edmodo. Trobareu tota la informació clicant a la "i" d'informació. També heu de posar el vostre nom tal com s'indica a la imatge. 




Feu també aquestes 3 activitats Educaplay:
1. Textures musicals. Clica
2. Textures musicals. Escriu
3. Textura musical. Definicions. Completa

Forrest Gump per flauta

$
0
0
http://musicaade.wix.com/forrestgump
Forrest Gump és una pel·lícula de l’any 1994 i va ser guanyadora de 6 Òscar. La música és del compositor Alan Silvestri,  compositor estadounidenc especialista en música de cinema.

Com molt bé recordavem l’altre dia a classe quan parlavem de la pel·lícula: La vida és com una caixa de bombons, no saps què et tocarà. Aquesta bonica frase, força filosòfica per cert, és la que sovint pronuncia la mare de Forrest quan davant de les moltes adversitats que li toca passar, li vol donar ànims. Penso que ens pot anar molt bé en molts moments de la nostra vida.

http://mariajesuscamino.com/cuadernia/Sincopas.Contratiempos/Recordeu que cal vigilar amb les síncopes. He posat un enllaç al quadern virtual "Lenguaje Musical: síncopas y contratiempos" fet per MªJesús Camino, perquè puguem entendre el que són les sincopes i els contratemps.


Tant m’abelis amb flauta

$
0
0
http://musicaade.wix.com/tantmabelis
"(...) Berenguer de Palou fou de Catalunya, del comtat de Rosselló. Fou pobre cavaller però culte i bo amb les armes. Bones cançons compongué, i cantava n'Ermessenda d'Avinyó, muller d'Arnau d'Avinyó (...). 

Aquest és un text que acompanya les "vides" de trobadors que es troben en els cançoners que es conserven. Per la descripció que se'n fa d'aquest trobador català, podem veure que encarna perfectament l'ideal cavalleresc del moment: l'amor a una dama (en aquest cas a la muller d'un altre).



Viewing all 130 articles
Browse latest View live