Quantcast
Channel: 3r ESO –
Viewing all 130 articles
Browse latest View live

Christmas Lullaby FLAUTA

$
0
0

Cada any intento incorporar una peça nova al repertori de Nadal i la d'enguany és Christmas Lullaby, una cançó de bressol del compositor anglés John Rutter (1945).

Rutter té moltes composicions escrites per cor i orquestra, però una de les meves cançons preferides de Rutter és Donkey Carol (dedicada al ruquet que portava Maria cap al portal de Betlem).

Escolteu-la i ja em direu què us sembla.

Away in a manger (3 veus). FLAUTA

$
0
0
Continuem incorporant partitures al Nadal d'enguany amb Allà en un pessebre (Away in a manger) una partitura que ja vam fer fa 2 anys en una versió a 1 veu i que enguany he adaptat a 3 veus.

http://musicaade.wix.com/awayinamanger3veus


És una  cançó de Nadal publicada a finals del segle XIX i una de les més popular a Gran Bretanya (AQUI teniu la lletra en anglès)

He trobat aquest vídeo en una versió que m'ha agradat força,  amb la cançó i la traducció de la lletra a l'espanyol.


Aquesta és la versió a 1 veu per si voleu començar amb aquesta. Tal com veureu a l'acompanyament, en aquesta versió la melodia es repeteix tres vegades.



Cançó de bres per una princesa negra per "In Crescendo"

$
0
0
El concurs OHD (Oh Happy Day) del qual sóc una fan i seguidora, està arribant a la final. Aquest dissabte passat hi va haver la primera semifinal i cal dir que les corals que hi van actuar van fer unes actuacions molt dignes. 

Si avui faig aquest article és perquè "In Crescendo", una de les corals, va cantar "Cançó de bres per una princesa negra", una de les cançons que enguany toquem al nostre Concert de Nadal (cliqueu AQUÍ per veure què toquem)
La versió que vam sentir és una pura meravella per les oïdes i un exemple del que significa el cant coral i de tots els valors que se'n desprenen.

A classe en parlarem i aprofitarem per explicar que és una cançó de bressol popular de Mallorca escrita per Antoni Rodríguez Sabanés. Està basada en la història de la princesa Poniegú i podeu trobar el text complet en AQUEST PDF que comparteix la coral de l'IES Vila de Cavalls.

"Amadeus": selecció d’escenes

$
0
0
Se'ns acaba el trimestre i ens han quedat algunes de les millors escenes de la pel·lícula "Amadeus" per veure. 

Ja sabeu que el cinema ens ajuda a fer-nos una idea del moment històric en què està ambientada i també ens ajuda a conèixer el personatge i la seva música. 

Aquest és el cas de la pel·lícula "Amadeus" gràcies a la qual podem conèixer algunes de les obres més conegudes d'aquest compositor dels Classicisme musical que és Wolfgang Amadeus Mozart. Posaré les escenes en l'ordre en què apareixen a la pel·lícula. 

Escena de la "Flauta màgica", va ser l'última òpera i potser la més coneguda justament per l'ària que canta la malèfica Reina de la nit (podeu veure diverses animacions sobre aquesta òpera AQUÍ)



Escena composició del "Requiem" (recordeu que és una missade morts). Aquí veiem com Mozart dicta el Confutatis (una part de la missa) a Salieri. Mozart va deixar inacabat el Requiem i el Confutatis és l'últim que va escriure del Requiem (si voleu saber què vol dir Requiem i què es diu en aquesta missa de morts aneu AQUÍ)


Escena de la seva mort. Aquí sentim el "Lacriomosa" que és el final del Requiem i que Mozart ja no va poder escriure perquè s'havia mort. Aquesta part la va escriure un alumne seu (podeu llegir el text AQUÍ)

Un tastet del Classicisme amb Mixbit. 3rC

$
0
0
Amb els alumnes de 3rC acabem trimestre amb un petit resum del que hem pogut veure del Classicisme fent un Mixbit, un casset virtual fet de petits trossets de música.  

La tasca que havíen de fer era una selecció d'obres dels principals compositors del Classicisme: Mozart, Beethoven, Haydn, Salieri, Bocherini. Aquesta selecció podia incloure tan obres instrumentals (simfonia, concert, quartet, sonata) com obres vocals (òpera, missa).

Hi ha hagut alguns alumnes que també han fet una ampliació fent un "cassete" on hi hagués musica dels dos últims períodes treballats el Barroc i el Classicisme. 

Olívia Pujol: Mozart Mix
Chaimae El Hamoduini: #FIGAROWedding
Pablo Padilla: Mixtbit Classicisme
Marc Iglesias: Barroc's Music Marc
Andreu Ayllón: Mixbit del ClassiBarroc
David Mendoza: My music
Gerard Ochoa: Barroc i Classicisme

Podeu donar la vostra opinió de quin és el que més us ha agradat. Se n'accepten més d'un. 

White Christmas FLAUTA

$
0
0
http://musicaade.wix.com/whitechristmas

White Christmas del compositor americà Irving Berlin, és un clássic del Nadal arreu del món i també ja comença a ser un clàssic dels nostres concerts perquè bé sigui amb flauta o amb instruments ORFF, ja l'hem tocat altres anys. 

És una cançó que Berlin va escriure l'any 1940 i que en la versió cantada per Bing Crosby ha batut el rècord de vendes en més de 50 milions de còpies venudes en tot el món. L'any 1954 es va cantar en la pel·lícula també titulada White Christmas que podeu veure en aquest vídeo.

Aquest és però un Wix nou i com podreu comprovar es pot veure amb les tauletes o el mòbil i així serà més fàcil que la pugueu estudiar.

Concert de Nadal 2014

$
0
0
Ja falta menys d'una setmana pel nostre concert de Nadal i ja tenim els cartells penjats per tot l'institut i el programa acabat de decidir. 

Es tracta d'un concert amb cançons tradicionals d'arreu i també amb alguna cançó que tot i no ser de Nadal, queda molt ben integrada en aquest concert tan especial. 

Ja veureu que la imatge que correspon al programa del concert és una imatge interactiva. Aneu clicant i us sortiran els vídeos de totes les cançons que toquem. 

No cal dir que us esperem a tots!


Last Chritsmas i Away in a manger VOCAL

$
0
0
http://musicaade.wix.com/lastawayvocalnadal14

Ens hem animat a cantar Last Christmas. De moment ho estem fent a classe i si tot va bé, farem l'estrena al concert.

http://musicaade.wix.com/awayinamanger3veus
També intentarem tocar i cantar a la vegada Away in a manger amb la base que hi he posat. Ja sabeu que la partitura és la que tenim en aquest altre Wix.

Assajeu força que aquest és l'últim cap de setmana abans del concert.

"Dies Irae" gregorià amb FLAUTA

$
0
0
Després del concert de Nadal, reprenem les classes i amb els de 3rA comencem a parlar de la música a l'Edat Mitjana i del cant gregorià amb aquest Dies Irae presentat en format Wix per Pablo del Pozo del bloc Interdisciplimusicas

I què és el Dies Irae? La traducció del llatí és dia de la ira i és una composició gregoriana (se'n diu seqüència gregoriana) del segle XIII. El poema descriu el dia del judici final, amb l'última trompeta que crida els morts davant el tron diví, on els escollits se salvaran i els condemnats cauran a les flames eternes. Habitualment sentim aquesta melodia gregoriana durant les cerimònies d'enterrament. Podeu escoltar la melodia original i veure la traducció de la lletra en català AQUÍ.

I qui és Nicolas Berthe? Bé, no us penseu pas que és el compositor. La melodia és del segle XIII i Nicolàs Berthe és qui ha fet el remix maquinero que ens servirà com a acompanyament. 

Recordeu que amb aquest nou format Wix podeu veure la partitura i escoltar  la música amb els dispositius mòbils (tables i telèfons)

Concert de Nadal: Àudios i Fotos

$
0
0
El dimarts dia 16 vam fer el nostre Concert de Nadal. Pels alumnes de 2nESO va ser el seu primer concert i una experiència que de ben segur recordarant molt de temps. D'altres, en canvi, ja comencen a ser un experts i ja en porten uns quants de concerts.

Ha sigut un trimestre de treball d'un treball molt intens amb els conjunts instrumentals de 2n, 3r i 4t ESO. També hi han col·laborat els alumnes de 2n i 3r amb les flautes. Estic molt satisfeta de tot el treball realitzat. 

Com veureu el repertori nadalenc és molt variat i tot i que hi ha les tradicionals El noi de la mare, Jingle Bells i Santa Nit, també hi trobareu música de Nadal molt coneguda per tots gràcies al cinema com White Christmas o Jingle Bell Rock. També hi ha algunes peces que no són de Nadal però que ens agradaven i que en el conjunt de repertori quedaven molt ben integrades com Yesterday dels Beatles o All of me de John Legend.


Felicitats a tots per la feina ben feta!





També hi he inclòs un petit recull de fotos tot i que durant les vacances aprofitaré per editar els vídeos i els aniré posant.


"Hal·lelujah" de Shreck per FLAUTA

$
0
0
Comencem el 2015 amb un tema molt conegut: la cançó Hal·lelujah que forma part de la banda sonora de la pel·lícula Shreck. 
http://ikasmus.wix.com/soundtracks/hallelujah---shrek 

A hores d'ara espero que molts de vosaltres ja la conegueu tot i que si no és així us deixo un parell de versions corals: una cantada per la coral Geriona Infantil que vam sentir el passat 3 de gener a l'Oh Happy nens, i una altra cantada pel cor Flúmine a l'Oh Happy Day.




Hallelujah de Shreck: 1 FLAUTA, 2 FLAUTES i karaoke

$
0
0
Una de les cançons que últimament s'estan compartint a la xarxa és Hallelujah del compositor nascut al Quebec Leonard Cohen. Com sabeu aquesta cançó pertany a la BSO de la pel·lícula Shreck.


Després de treballar amb la versió compartida per JuanMa i escoltar la versió coral del cor Geriona Infantil he pensat que també estaria bé fer-la a dues veus, així que he fet una adaptació de la partitura per a dues flautes. També hi he posat el karaoke de la cançó seqüenciada i editada per Xevi Altesa del bloc Karaokat.

A la partitura amb Noteflight hi he afegit unes quantes sil·labes (que trobareu escrites en vermell) per treballar el ritme del primer fragment.

El naixement de l’òpera

$
0
0
Clàudio Monteverdi i Elvis Presley tenen molt més en comú del que ens podem imaginar. Un és el culpable del naixement de l'òpera i l'altra del naixement del rock. Qui és qui? 

Un doble viatge en el temps ens permetrà viatjar fins als orígens de l'òpera i fins als orígens del rock gràcies al fantàstic programa Òpera en texans.





3rA. Treballs interactius sobre el Barroc

$
0
0
http://www.thinglink.com/scene/624750507080024065
Amb els alumnes de 3rA hem conegut els compositors del Barroc fent un treball. 

La proposta incial va ser fer una imatge interactiva amb Thinglink (IOS i Android), però hi ha hagut alumnes que s'han animat a fer algunes presentacions utilitzant Apps mòbils com Shadow Puppet (IOS )  i Educreations (IOS). 

Un dels treballs que m'ha semblat més complet és el que ha fet la Judit Prats. Mireu cada un dels punts d'informació que hi ha i aprendreu moltes coses sobre els diferents compositors. 
 
http://get-puppet.com/v/Y5byOCGfN5M?autoplay=trueTambé m'ha semblat interessant el treball de la Cèlia Prats sobre Vivaldi, en el que el mateix Vivaldi explica la seva vida.  Aquest treball ha estat fet amb Shadow Puppet una interessant App mòbil que permet fer presentacions amb imatge i veu.

Podeu veure la resta dels treballs fets amb Apps per tauleta o mòbils anant a MusicAppSelvatges (el bloc de música on hi posen les activitats mòbils).

També podeu veure les imatges interactives de:

Nil Sanromà
Mireia Juncosa
Pau Gener
Enric Fuguet
Lila Ayllón
Andreu Rauet


3rA. Preparem la prova del Barroc amb Exam Time i Educaplay

$
0
0
La setmana que ve farem un control sobre el que hem après sobre el Barroc. Ens hem centrat sobretot en l'òpera i en el naixement del concert.


Tot i això, com que la majoria han fet una imatge interactiva amb Thinglink sobre els principals compositors d'aquest període, també hem fet un petit repàs sobre la música més coneguda que van escriure i  algunes curiositats de tots ells.


És per això que he elaborat aquestes fitxes sobre tots ells. Gireu les cartes si no coneixeu la resposta i aneu tirant endavant amb la fletxa. Si no ho recordeu, trobareu tota la informació en els treballs fet per la Judit Prats (3rA) i el de l'Alexandra Martí (3rC).


Conjunto de Fichas creado con ExamTime por musicaade

Autors històrics. Un programa de ràdio

$
0
0
Acabem trimestre amb els alumnes de 3rESOA i presentem un parell d'entrevistes del recent creat programa de ràdio "Autors històrics". Els dos capítols del programa estan dedicats als compositors del Classicisme.

En aquesta ocasió els col·laboradors del programa s'han desplaçat a Bonn i a Salzburg ciutats de naixement de Ludwig van Beethoven i de Wolfgang Amadeus Mozart.



El primer, dedicat a BEETHOVEN, ha estat realitzat per Júlia Artiga i Mireia Juncosa.



El segón, dedicat a MOZART, ha estat realitzat per la Cèlia Prats i la Judit Prats.



En ambdós treballs s'ha utilitzat l'App ShadowPuppet, una aplicació per iPad.

Arriba la Primavera. Quina?

$
0
0
Doncs si, avui arriba l'estació de la primavera pero també arriba la Primavera de Vivaldi. Els alumnes de l'institut ja saben que aprofitem aquesta data per tocar una adaptació del concert de Vivaldi amb flauta i també per conèixer una mica més la música d'aquest compositor del Barroc.

El que nosaltres toquem a classe és el fragment més conegut del primer moviment Aquest primer moviment diem que té la forma de ritornello perquè té una part que anem sentit repetida varies vegades i que és interpretada pel tutti (tota l'orquestra).
http://musicaade.wix.com/la-primaveraavivaldi

Cada un dels quatre concerts de Les quatres estacions, estan basats en els versos d'un sonet, escrits per Vivaldi mateix, que parla de l'arribada de la primerava i de la resta de les estacions. La música descriu perfectament alguns dels sons que podem sentir durant la primavera com el cant dels ocells, l'aigua corrent pels rierols perque la neu ja es fon, els trons de les típiques tempestes de primavera. 

Per poder entendre-ho millor i disfrutar de la música, veurem un vídeo i escoltarem la versió que el professor Massimo Pennesi del bloc educacionmusical.es ha fet pels seus alumnes. Les tres flautes són tres ocellets cantant. 






També podeu sentir la gravació que la Mònica López i la Mireia Esteve van fer de La Primavera de Vivaldi l'any passat.

COREOGRAFIES 2015

$
0
0
Ací teniu els treballs de balls  en un Padlet. Enhorabona als participants. A través d'aquesta activitat els alumnes aprenen a treballar en equip (entre ells mateixos seleccionen els integrants, la música, els moviments, gestionen els temps d'assaig, etc) però també perdren la por a l'escenari, fan esport i gaudixen de la música.

Boig per tu (SAU). Sant Jordi 2015. FLAUTA

$
0
0
Comencem la setmana de Sant Jordi 2015. Nosaltres ja estem preparant el "Recital Poèticomusical" en el qual hi haurà alguns alumnes que intepretaran cançons catalanes ben conegudes per tots i que ja han esdevingut uns clàssics. 

Una de les cançons que tocarem és Boig per tu del grup Sau. Ja l'havia publicat en format Wix en aquest mateix bloc, però ara l'he tornat a refer perquè la pugueu tocar amb els dispositus mòbils ja siguin tauletes o smartphones


http://musicaade.wix.com/boigpertu2

Un Sant Jordi amb Música. És clar que si!

$
0
0
A l'institut ja fa una colla d'anys que celebrem Sant Jordi amb un recital de Poesia i Música. Ja fa alguns dies que estem treballant el repertori.: 

1- País Petit (Lluís Llach): AQUÍ teniu la partitura (alumnes de 3rESO Conjunt Instrumentl)
2- Un núvol blanc (Lluís Llach): AQUÍ teniu la partitura (3rCI  ESO)
3- Boig per tu (Sau). AQUÍ teniu la partitura (3rCI ESO)
4- Primavera (A. Vivaldi): AQUÍ teniu la partitura (2nC ESO)

Tot i que la música serà en directe, hem volgut gravar-ho. Ho hem gravat directament amb iPad amb l'aplicació Audioboom. És una aplicació gratuïta que també és pot utilitzar amb iPhone. És una aplicació molt senzilla d'utilitzar, us la recomano.

Estem molt contents de com ha quedat. Què us sembla a vosaltres?









Viewing all 130 articles
Browse latest View live